News

Sigrid Therapeutics tar in 72 Mkr i nytt kapital

By November 10, 2021 No Comments

Kapitalet kommer från amerikanska, irländska och svenska investerare för att finansiera klinisk studie och internationell tillväxt. Emissionen följer på ett nyligt avtal med japanska AGC Si-Tech om storskalig industriell produktion.

Sverige, Nov 10, 2021 — Den svenska healthtech-startupen Sigrid Therapeutics är på väg att förhindra två av världens största hälsoutmaningar, typ 2-diabetes och fetma med sitt SiPore15®-pulver. I en nyemission, som övertecknades med 44 procent, har visionen attraherat en rad svenska family offices att investera 72 miljoner kronor i bolaget som nu sedan start tagit in totalt 150 miljoner kronor.

“En fjärdedel av världens befolkning lider av kroniska livsstilssjukdomar som kan förhindras. Med SiPore15® vill vi möjliggöra för människor att leva hälsosammare”, säger Sigrid Therapeutics medgrundare och vd Sana Alajmovic.

Barbara och Hans Bergström och familjen Matsson, som grundat kryddimperiet Santa Maria, är några av de namn som valt att investera i Sigrid Therapeutics senaste emission. Men intresset kommer även från annat håll, som exempelvis investmentbolaget Crosslight Partners samt från internationella spelare som det irländska investerarnätverket Irrus Investements som leds av Mike Ryan, tidigare vd för Nasdaq-noterade Sedana Medical och den amerikanska vc- fonden Joyance Partners.

“Sigrid är ett kraftfullt och läkemedelsoberoende svar på den överväldigande globala diabetesepidemin, och utgör ett helt nytt angreppssätt för att behandla kroniska sjukdomar”, säger Mike Edelhart, partner på Joyance Partners. “Vår investering är ett uttryck för det fokus vår fond har att hjälpa människor att både leva längre och må bättre. Vi ser fram emot att hjälpa Sigrid expandera in på den amerikanska marknaden”.

Sigrid Therapeutics patenterade teknologi baseras på 13 år av forskning och utveckling vid fysiologiprofessor Tore Bengtsson laboratorium vid Stockholms Universitet. Genom ett pulver som du dricker i samband med måltid kan två av världens största hälsoutmaningar, typ 2-diabetes och fetma, förhindras.

“Idag föredrar människor att äta eller dricka sig till bättre hälsa istället för att använda läkemedel. SiPore15® är ett konsumentvänligt sätt att sänka blodsocker, vikt och kolesterol”, säger Sana Alajmovic.

Nyligen tog konceptet ett stort steg närmare dessa två mångmiljardmarknader när ett produktionsavtal, som säkrar tillgången till industriell storskalig produktion, tecknades med japanska AGC Si-Tech. Pengarna som Sigrid Therapeutics tagit in i den nya emissionen ska användas för en klinisk studie som ska ligga till grund för CE-märkning i EU.

“Med storskalig produktion på plats kommer vi också att snabba på planerna för lansering av produkten i USA som ett kosttillskott”, förklarar Sana Alajmovic. Marknaden för kosttillskott har gynnats av det starka hälsofokus som coronapandemin medfört och väntas växa från dagens 130 miljarder dollar till 230 miljarder 2027, enligt det amerikanska marknadsundersökningsföretaget Grand View Research.

“Vi vill ta vårt forskningsbaserade angreppssätt och vår trovärdighet till denna marknad”, avslutar Sana Alajmovic.

Om Sigrid Therapeutics
Sigrid Therapeutics (Sigrid) är ett innovativt teknikföretag i klinisk fas med visionen att ingen ska behöva insjukna i kroniska livsstilssjukdomar. Bolagets ledande produkt SiPore15® är ett patenterat pulver som består av speciellt konstruerade kiseldioxidspartiklar som kapslar in matspjälkningsenzymer i tarmen, vilket leder till mindre kaloriupptag i kroppen. Kliniska studier med SiPore15® har visat att produkten sänker långtidblodsockret med 1.4 mmol/mol i prediabetiker efter tre månaders konsumtion. Denna reduktion har visat sig sänka risken att insjukna i typ 2 diabetes med 31%. För att läsa mer om Sigrid, besök https://www.sigridthx.com/.

Kontaktuppgifter
Sana Alajmovic, Medgrundare, VD & Styrelseledamot, Sigrid Therapeutics:
Telefon: 0723 893 396
Email: sana@sigridthx.com

Leave a Reply